Regeringen vil genindføre coronapasset

Regeringen vil tirsdag foreslå Folketingets epidemiudvalg at kategorisere corona som samfundskritisk sygdom samt genindføre coronapas. Sådan lød det mandag fra statsminister Mette Frederiksen. Opdateres.
Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
AF RITZAU & JEPPE MAAGAARD HOLM

Regeringen ønsker at følge en indstilling fra Epidemikommisionen om igen at gøre corona til en samfundskritisk sygdom. Derudover vil regeringen følge en indstilling fra kommissionen om at genindføre krav om coronapas på en række udvalgte steder.

Det sagde statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften på et pressemøde, hvor statsministeren meddelte, at regeringen tirsdag vil foreslå Folketingets epidemiudvalg at følge indstillingen.

"Jeg synes, det er nemt at leve med coronapasset. Jeg synes, at det giver en tryghed for den enkelte," sagde Mette Frederiksen.

"For erhverslivet - i hvert fald de fleste steder- er det nemt at adminsitrere. For alle os, der er vaccineret, er det også nemt. For alle jer, der ikke er vaccineret, bliver det mere besværligt, og sådan mener jeg faktisk også, det skal være," lød det videre fra statsministeren.

Regeringen vil tirsdag indstille til Folketingets Epidemiudvalg, at man følger Epidemikommisionens anbefaling om igen at kategorisere corona som en samfundskritisk sygdom.

Regeringen lægger i sin indstilling op til at indføre krav om coronapas uanset antal personer på restauranter, natklubber, diskoteker, partybusser, for besøgende i fængsler og arresthuse, samt for besøgende på botilbud, plejecentre og på sygehuse - her er nære pårørende dog undtaget.

Derudover foreslår regeringen at indføre coronapas ved nedenstående aktiviteter med mere end 200 personer indendørs eller 2000 personer udenddørs.

 • Koncerter og forestillinger.
 • Biografer eller lignende storskærmsarrangementer.
 • Idræt med betalende tilskuere..
 • Større menighedsarrangementer.
 • Museer og kunsthaller.
 • Gudstjenester og religiøse handlinger.
 • Folkeoplysning - herunder aftenskoler.
 • Zoologiske haver og akvarier.
 • Bade- og legelande samt svømmehaller.
 • Forlystelsesparker, spillehaller og kasinoer.
 • Konferencer, foredrag, messer og dyrskuer.

"Det op til Folketingets Epidemiudvalg, om man vil kategorisere corona som samfundskritisk sygdom. Og selv hvis man gør det, vil det fortsat være sådan, at der ikke må være flertal imod yderligere tiltag i den kommende tid," sagde sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på pressemødet.

Smittetallet lød mandag på 2294. Mandag markerede dermed femte dag i træk med et dagligt smittetal på mere end 2000. I alt 303 personer er mandag indlagt med corona. Det er en stigning på 21 personer siden søndag. 75,5 pct. af Danmarks befolkning er færdigvaccinerede, viser tal fra Statens Serum Institut

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også