PolicyWatch

Sundhedsstyrelsen anbefaler revaccination af alle over 18 år

Seks måneder efter andet stik bør alle voksne få tilbud om revaccination, anbefaler Sundhedsstyrelsen.

Kapaciteten øges, så der fra næste uge kan vaccineres 300.000 borgere om ugen. | Foto: Finn Frandsen

Alle over 18 år anbefales at blive tilbudt revaccination mod covid-1, oplyser Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Anbefalingen kommer, efter at særligt sårbare og ældre i nogen tid allerede er blevet tilbudt revaccination.

Tilbuddet om revaccination henvender sig til de personer, som har fået to stik med vaccine og derved er færdigvaccinerede mod covid-19.

"Sundhedsstyrelsen anbefaler, at princippet om revaccination seks måneder efter færdigvaccination videreføres, så alle voksne over 18 år får tilbud om et tredje stik mod covid-19," lyder det i pressemeddelelsen.

Med Sundhedsstyrelsens anbefaling vil alle over 18 år nu blive inviteret til et tredje stik seks måneder efter andet stik. Invitationen vil komme som besked i e-Boks eller med brev.

Herefter skal der bookes tid på vacciner.dk. Det er også muligt at ringe til den regionale hotline og booke tid.

Indtil videre er mere end 650.000 borgere i Danmark revaccineret. Det svarer til 11,2 procent af den samlede befolkning.

Sundhedsstyrelsen vurderer, at det er sikkert at revaccinere alle over 18 år, og at der ikke er risiko for nye alvorlige bivirkninger ved et tredje stik

Yngre personer kan dog risikere at få en kraftigere reaktion ved revaccination og dermed flere tilfælde af de kendte bivirkninger som for eksempel let feber, utilpashed, hovedpine og smerter ved stedet, hvor man er blevet stukket.

"Vi kan se, at de mulige bivirkninger ved et tredje stik er stort set de samme som ved andet stik," siger vicedirektør i Sundhedsstyrelsen Helene Probst.

"Det betyder også, at vi vil se sjældne tilfælde med det såkaldte myokarditis, altså hjertemuskelbetændelse, når vi revaccinerer de yngre årgange, særligt de yngre mænd, ligesom vi har set nogle tilfælde af efter andet stik. Men der er tale om meget få tilfælde, typisk med milde forløb og med gode behandlingsmuligheder," siger hun i pressemeddelelsen.

Sundhedsministeriet har tidligere oplyst, at vaccinationskapaciteten øges i alle regioner, så flere borgere kan få deres tredje stik.

Allerede fra næste uge er der forventning om, at man vil komme tæt på en målsætning om at kunne vaccinere 300.000 borgere om ugen.

 

Mere fra PolicyWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinket

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinket op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier