PolicyWatch

AP Ejendomme indgår milliardaftale om 30-årigt projekt i Randers

AP Pensions datterselskab AP Ejendomme har indgået en aftale om et stort byudviklingsprojekt sammen med Randers Kommune. Borgmester kalder projektet, som skal udvikles over de kommende 30 år, for ”historisk.”

Visualisering af det nye byudviklingsprojekt i Randers Kommune ved Gudenåen. | Foto: PR / Randers Kommune

Sammen med Randers Kommune har AP Ejendomme indgået et samarbejde om at udvikle en ny bydel, som får navnet Flodbyen Randers. Det oplyser pensionsselskabet i en pressemeddelelse, efter at nyheden om investeringen allerede var ude tirsdag.

De to parter har oprettet et arealudviklingsselskab til formålet.

”Som byudviklingsprojekt er Flodbyen Randers med sin placering ved Gudenåen noget ganske særligt, da projektet rummer nogle særdeles attraktive grunde, der giver mulighed for at udvikle byen indefra,” lyder det fra Peter Olsson, adm. direktør i AP Ejendomme. Han fremhæver samtidig, at Randers Kommune er inde i en positiv udvikling med befolkningstilvækst de seneste ti år.

Flodbyen Randers vil placere sig midt i naturen og med afsæt i et havneområde. Udviklingen af området kan lade sig gøre, fordi Randers Havn ifølge meddelelsen flytter længere ud i Randers Fjord og frigør områder til den nye bydel.

Bedre sammenhængskraft

”De nuværende havnearealer giver en unik mulighed for at skabe sammenhæng mellem historie, by og natur og vil samtidig binde Randers bedre sammen på hver sin side af Gudenåen. Det er et projekt, som vi tror på vil give stor værdi for begge parter,” udtaler Peter Olsson.

Aftalen, som har en værdi på over 1 mia. kr., er ifølge borgmesteren i Randers Kommune historisk.

”Vi skriver historie nu. Udviklingen tager fart i Randers, når vi nu udvikler det største og bedst beliggende havneområde i landet. Vi kommer til at udvikle med respekt for mennesker, lys, luft, og natur,” lyder det fra Torben Hansen (S).

Byudviklingsprojektet vil blive udviklet med fokus på bæredygtighed og ”en stærk klimasikring”, så man fortsat kan bo ved vandet.

AP Ejendomme forpligter sig til at bygge på 27 pct. af byggeretterne i forbindelse med første og anden etape af byggeriet. Den øvrige del af byggeretterne vil blive udbudt til salg via arealudviklingsselskabet.

”Udviklingen af Flodbyen Randers er en et meget vigtigt projekt for os som kommune og by. Det vil også have stor betydning for at kunne rumme nye borgere og virksomheder i kommunen. I vores søgen efter en samarbejdspartner har det blandt andet været vigtigt for os, at det er en ejendomsinvestor, som har vist, at den har været i stand til at håndtere meget store byudviklingsprojekter,” udtaler Torben Hansen.

Grundarealet i første etape er på knap 100.000 kvm. Anden etape bliver en del større med 145.000 kvm.

Mere fra PolicyWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Formand for minkavlere: Horribel læsning om et totalt kollaps

Formand for Danske Minkavlere Tage Pedersen er chokeret over den læsning, han indtil videre har nået i Minkkommissionens beretning. Han opfordrer Folketinget ”til at sikre, at ingen andre danskere skal udsættes for den behandling, vi er blevet udsat for”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier