PolicyWatch

Økonomiprofessor: Så længe kvinder tager størstedelen af barslen, vil mændene sidde på topposterne

En mere ligelig fordeling af barslen er den bedste måde til at få flere kvinder ind på topposter, mener professor i økonomi. Mænd i finanssektoren tager mere barsel end resten af det private erhvervsliv, men kvinderne tager stadig langt det meste. I Nykredit forsøger man med nyt initiativ at ændre netop det.

Mænd i finanssektoren holder mere barsel end mænd i det private erhvervsliv. Men kvinderne tager stadig langt størstedelen af slæbet på hjemmefronten. Det kan være med til at ændre de bagvedliggende kulturelle strukturer, mener Nina Smith, professor i Økonomi ved Aarhus Universitet og næstformand i Nykredit. | Foto: Gregers Tycho/ERH

På dagen for kvindernes internationale kampdag er det forventeligt, at en lang række finansvirksomheder, brancheorganisationer og politikere vil begræde det faktum, at kvinder i sektoren - og dansk erhvervsliv i det hele taget - glimrer ved deres fravær, når man kigger på topposterne.

Det har længe været ønsket at få flere kvinder i ledelsesstillinger, men koden er endnu ikke knækket. Skal det ske, burde man vende sin opmærksomhed mod fordelingen af barslen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det ”mirakler” at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier