Amerikansk støttepakke lokker danske selskaber til

Lovpakken Inflation Reduction Act får blandt andet Topsoe og European Energy til at overveje at opruste i USA.
Foto: Topsoe
Foto: Topsoe

I midten af august blev den amerikanske lovpakke Inflation Reduction Act vedtaget i USA, og de ca. 2600 mia. kr. lokker danske selskaber over Atlanten.

Det skriver Børsen.

Til avisen fortæller Topsoe f.eks., at selskabet i øjeblikket undersøger hvor, deres produktionsanlæg af elektrolysator nummer to skal ligge, og at det ville være decideret uansvarligt ikke at se nærmere på incitamentsstrukturen i USA, der ifølge Kim Hedegaard, ansvarlig for Power-to-X hos Topsoe, ser utrolig interessant ud. 

“For seks måneder siden var der for måske 80 pct. af den kundebase, vi var i dialog med, tale om projekter i Europa, 10 pct. var i Asien/Mellemøsten, og 10 pct. var i USA. I dag er der nok mere tale om, at 95 pct. af projekterne er i Nordamerika. Simpelthen fordi de incitamenter, der er lavet i USA, er så stærke,” siger Kim Hedegaard til avisen.

Hos den danske udvikler European Energy fortæller direktøren, Knud Erik Andersen, at selskabet har skruet op for sin indsats i USA som følge af landets store satsning på brint.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Parlamentet kan kun vedtage eller forkaste EU-Kommissionens delegerede retsakter, der definerer hvad grøn brint er. En gruppe parlamentarikere kræver nu en forkastelse af retsakterne. (Arkivfoto) | Photo: Frederick Florin/AFP/Ritzau Scanpix

Parlamentarikere stikker kæp i EU’s brintplaner

For abonnenter