Kim Fournais brokker sig over udsigten til at betale top-topskat

Det er top-top-idioti at indføre en top-topskat, lyder det fra bankbossen, der mener, at det vil få store konsekvenser for det danske samfund.
Foto: Pr/saxo Bank
Foto: Pr/saxo Bank

Udsigten til en såkaldt top-topskat, der betyder, at personer med en årsindkomst på mere end 2,5 mio. kr. skal betale fem procentpoint mere i skat af al indkomst over denne grænse, er en rendyrket misundelsesskat og symbolpolitik af den grimmeste slags, lyder det fra topchefen i Saxobank, Kim Fournais. 

Det skriver Berlingske.

Han kalder top-topskatten for top-top-idioti, og mener, at den er skadelig for Danmark og har en tvivlsom moralsk karakter og er blottet for rationalitet. 

”Det kommer til at få store konsekvenser for vores samfund, at man nu aktivt sender et signal om, at produktive og dygtige mennesker er sådan nogle grimme og onde typer, der skal udsættes for så voldsom en konfiskation af værdi. Det er helt afsindigt,” siger Kim Fournais til avisen og undrer sig over, at man på den ene hånd vil skabe gode rammer for erhvervslivet, men med den anden hånd brandbeskatte og straffe dem, der skaber arbejdspladser.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Kommissionen har fredag officielt kategoriseret Temu som en "meget stor online platform", der dermed skal leve op til en række strammere regler. | Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

Temu kommer under skrappere EU-regler

For abonnenter