Ørsteds svenske havvindprojekt i Skåne et skridt nærmere godkendelse

Endnu en hindring er ryddet af vejen for Ørsteds havvindmøllepark, der potentielt kan levere halvdelen af Skånes elforbrug, skriver svensk avis.
Foto: Ørsted
Foto: Ørsted

Länsstyrelsen i SKåne har for anden gang indenfor tre måneder givet en opvendt tommelfinger til Ørsteds havvindprojekt Skåne Havmøllepark på 1,5 GW, som Ørsted arbejder på at få godkendelse til.

Det skriver Dagens Industri. 

Havmølleparken vil få en kapacitet på 1,5 GW og en årlig produktion på omkring 7 TWh, og er planlagt til at ligge 22 km syd for Ystad og Trelleborg i Skåne. Det er i nærheden af et såkaldt Natura 2000-projekt, hvor der er særlige naturinteresser, men de vil ikke påvirkes af havmølleparken, mener Länsstyrelsen. 

”Det her er en meget vigtig og positiv besked fra Länsstyrelsen. Nu er der intet, der hindrer regeringen i give sin godkendelse til Skåne Havvindpark. Hvis vi får en hurtig beslutning allerede i år, and vindparken levere el allerede i 2029 og bidrage til at møde Sveriges hurtigt øgende elbehov,” siger Sebastian Hald Buhl, Ørsteds chef i Sverige til Dagens Industri. 

Skåne Havmøllepark vil kræve en investering fra Ørsted på, hvad der anslås til at ligge mellem 25-50 mia. SEK (17 til 34 mia. kr.). 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også