Ewii mener minister mistænkeliggør hele energibranchen

Få rådne æbler fordærver ikke hele kurven, lyder det fra Ewiis direktør, der ærgrer sig over, at Lars Aagaard (M) kritiserer hele branchen efter enkeltstående sager om millionbonusser til få energihandlere.
Foto: Martin Sylvest
Foto: Martin Sylvest

Direktør for energiselskabet Ewii, Lars Bonderup Bjørn, kalder det i fredagens udgave af Børsen for ”groft urimeligt”, at energiminister Lars Aagaard (M) kritiserer alle energiselskaber over en bred kam, efter at Finans har afsløret høje bonusprogrammer hos Energi Danmark og Norlys. 

Til at begynde var det ministerens udmelding, at han ikke ville blande sig i selskabernes aflønning, selvom han opfordrede selskaberne til at overveje, om bonusprogrammerne, hvor visse medarbejdere har opnået flere hundrede millioner kroner store bonusser er i tråd med god selskabsledelse. 

Men mandag meddelte ministeren så, at han ville indkalde branchen for at få en redegørelse for sagen. 

“Det er en mistænkeliggørelse, og det er ødelæggende for hele branchen. Vi har haft en del uheldige sager gennem tiden med blandt andet nogle lidt for smarte elsælgere, men vi har brugt en del år på at rydde op,” siger Lars Bonderup Bjørn til Børsen. 

Direktøren har oplyst, at bonusser i Ewii maksimalt er på 500.000 kr. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Kommissionen har fredag officielt kategoriseret Temu som en "meget stor online platform", der dermed skal leve op til en række strammere regler. | Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

Temu kommer under skrappere EU-regler

For abonnenter