Angela Merkel fik overrakt særligt storkors for sin tjeneste

For sine 16 år som Tysklands kansler har Angela Merkel fået overrakt den særlige fortjenstmedalje storkorset.
Den tidligere kansler Angela Merkel har fået overrakt en særlig fortjenstmedalje for sin indsats for Tyskland. | Foto: John Macdougall/AFP/Ritzau Scanpix
Den tidligere kansler Angela Merkel har fået overrakt en særlig fortjenstmedalje for sin indsats for Tyskland. | Foto: John Macdougall/AFP/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Angela Merkel har mandag fået overrakt en særlig fortjenstmedalje for sine 16 års tjeneste som Tysklands forbundskansler.

Det skriver Reuters.

Den tidligere kansler blev dekoreret med storkorset af Tysklands forbundspræsident Frank-Walter Steinmeier til en ceremoni ved slottet ”Schloss Bellevue” i Berlin.

Ved ceremonien deltog blandt andre den nuværende kansler Olaf Scholz, EU-Kommissionens formand Ursula von der Leyen og tidligere landstræner for det tyske fodboldlandshold Jürgen Klinsmann.

I sin tale fortalte Merkel om flere gode oplevelser i noget, som andre havde beskrevet for hende som en ”politikkens slangegrav”.

Kun to forhenværende kanslere ud over Angela Merkel har modtaget æren af storkorset.

Den ene var Konrad Adenauer, som var Tysklands første kansler efter Anden Verdenskrig. Den anden Helmut Kohl, som er kendt som hovedpersonen bag Tysklands genforening i 1990.

Angela Merkel var Tysklands første kvindelige kansler.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også