Overblik: Her er sagerne som fældede Lizette Risgaard

Otte mænd har til Ekstra Bladet og Berlingske fortalt om upassende adfærd fra den nu tidligere FH-formand.
Foto: Stine Bidstrup
Foto: Stine Bidstrup
AF RITZAU

Søndag morgen meddelte Lizette Risgaard, at hun stopper som formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH).

Det sker, få dage efter at otte mænd i Ekstra Bladet og Berlingske anklagede Lizette Risgaard for grænseoverskridende adfærd. Lizette Risgaard har undskyldt, hvis nogen har følt sig krænket af hende.

Her kan du blive klogere på nogle af anklagerne:

* Flere af mændene, som står frem, har været ansat i FH, mens episoderne fandt sted. De fortæller om episoder i festlige lag, men også i forbindelse med arbejdet.

* Ekstra Bladet og Berlingske har kendskab til ti episoder. Mændene optræder anonymt.

* En mand oplevede under en julefrokost i 2016, at han blev mødt med en ”tydeligt irriteret attitude” fra Lizette Risgaard, fordi han ikke ville danse tæt. Ved Lønmodtagernes Topmøde i 2021 siger manden, at han blev ”klappet i røven” tre gange, da de to krammede.

* En anden mand fortæller om en episode i forbindelse med folketingsvalget i 2019. Under en sang rykkede Lizette Risgaard ifølge manden sin hånd længere og længere ned ad hans ryg, indtil hånden endte på mandens numse.

* En tredje mand fortæller om en episode under coronakrisen, hvor han mødte ind til et næsten mennesketomt kontor. Her mødte han Lizette Risgaard. De hilste på hinanden, og ifølge manden strøg hun ham langt ned ad ryggen. Ikke helt ned til numsen, men tæt nok på til at han følte sig utilpas.

* En fjerde mand beretter om en episode ved et fagligt arrangement i 2018. Han mærkede på et tidspunkt Lizette Risgaards hånd bagi.

* En femte mand har oplevet en episode under Folkemødet i 2019. Under en fællessang mærkede manden Lizette Risgaards hånd bagpå, hvorefter den gled længere og længere ned og endte på mandens numse. Ifølge manden var hånden placeret der i flere minutter. Til et andet arrangement i 2021 oplevede samme mand at blive gramset på.

* Derudover har medierne talt med tre andre mænd, som fortæller om lignende episoder.

Kilder: Ekstra Bladet og Berlingske.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også