R-leder: 30 års fokus på ældre er sket på bekostning af børn

Det handlede om de unge og at give dem ”tro på fremtiden”, da Martin Lidegaard (R) holdt tale på Folkemødet.
Partileder Martin Lidegaard (R) fra De Radikale retter sine politiske budskaber mod de unge i sin tale på Folkemødet på Bornholm torsdag. | Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Partileder Martin Lidegaard (R) fra De Radikale retter sine politiske budskaber mod de unge i sin tale på Folkemødet på Bornholm torsdag. | Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

De Radikale går ”all in” på at give de næste generationer tro på fremtiden.

Det var hovedbudskabet, da politisk leder Martin Lidegaard holdt den sidste partiledertale torsdag på Folkemødet.

”For vi er sikre på, at vi kan skabe det håb og den handling, der kan give en lige så stærk tro på fremtiden i dåbsgave, som vi selv fik. Og vi gør det, fordi vi selvfølgelig som alle forældre i denne verden gerne vil give et bedre liv og samfund videre til vores børn,” siger Martin Lidegaard i sin tale.

Efterfølgende uddyber den radikale leder, at han mener, at 30 års investeringer i ældre generationer er gået ud over unge.

”Vi har brugt flere og flere penge på, at vi er blevet flere og flere ældre med flere og flere muligheder på sundhedsbehandlingen. Og det er jo godt,” siger han og kommer med et forbehold. 

”Men det er desværre sket på bekostning af, at vi ikke har investeret i vores børn med forebyggende tidlige indsatser, der kan bryde den negative sociale arv, skabe mindre ulighed og færre overførselsindkomster.”

”Vi er ikke blevet spor bedre til at give flere et ordentligt liv. Vi er lige så dårlige til at bryde den negative sociale arv som USA. Det er ikke et velfærdssamfund værdigt,” siger Martin Lidegaard efter sin tale.

De Radikale valgte ikke at blive en del af midterregeringen efter folketingsvalget i november sidste år.

Men ifølge Martin Lidegaard er partiet ikke langt fra magten.

”Vi står lige på midten, og der skal ikke meget til, før vi igen får de afgørende mandater. Og når vi får de afgørende mandater, så er det de næste generationers tur, og så vil man også se os i regering,” siger han.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Kommissionen har fredag officielt kategoriseret Temu som en "meget stor online platform", der dermed skal leve op til en række strammere regler. | Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

Temu kommer under skrappere EU-regler

For abonnenter