Analytikere ser positivt på Ørsteds frasalg

Ørsted har gjort en god handel ved frasalget af havvindmølleparken London Array, lyder vurderingen.
Foto: Ørsted
Foto: Ørsted
AF MARKETWIRE

Ørsteds salg af det danske energiselskabs resterende ejerandel på 25 pct. af havvindmølleparken London Array bliver positivt modtaget på børsen i København mandag formiddag.

Og ifølge flere analytikere er salget også positivt - både når det kommer til pris og muligheden for at reducere gæld, refererer Bloomberg News.

Ifølge Jefferies er handlen sket til gode multipler med en pris på 4,56 mio. pund per megawatt (MW). Det er ifølge det amerikanske finanshus lidt højere end et tidligere salg fra SSE.

Og ligeledes amerikanske Citigroup mener, at den fornuftige pris for salget børe være gavnligt for Ørsteds balance, før effekterne af yderligere farm downs - frasalg af andele i energiprojekter - i Taiwan og Tyskland slår igennem.

Investorerne tager også godt i mod salget og sender Ørsted-aktien op med 2,4 pct. til 619,60 kr.

Ørsted har aftalt at sælge sine resterende 25 pct. i London Array til Schroders Greencoat for 717 mio. pund - svarende til lige knap 6,2 mia. kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Kommissionen har fredag officielt kategoriseret Temu som en "meget stor online platform", der dermed skal leve op til en række strammere regler. | Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

Temu kommer under skrappere EU-regler

For abonnenter