Akademikerforældre ønsker erhvervsuddannelser fravalgt

Én procent af akademikerforældre ønsker ifølge undersøgelse, at deres børn i fremtiden bliver håndværkere.
Børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S) understreger ifølge Kristeligt Dagblad, at forældre gerne må drømme på deres børns vegne. | Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix
Børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S) understreger ifølge Kristeligt Dagblad, at forældre gerne må drømme på deres børns vegne. | Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix
RITZAU

Blandt akademikerforældre ønsker kun én procent, at deres børn får en faglært uddannelse. 29 procent ønsker, at deres børn får en lang videregående uddannelse.

Det fremgår af en ny undersøgelse foretaget i danske småbørnsfamilier af Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, Vive, som er finansieret af Den A.P. Møllerske Støttefond, skriver Kristeligt Dagblad.

Undersøgelsen er foretaget blandt 1745 familier og har kortlagt, hvordan forældre med børn i alderen to til syv er sammen med deres børn, skriver avisen.

Her lyder konklusionen, at danske småbørnsforældre er meget engagerede i deres børn.

Af undersøgelsen fremgår det, at højtuddannede forældre ofte har klare forventninger til deres børns fremtidige uddannelsesvalg.

Det er ikke godt nyt for erhvervsuddannelserne, lyder det fra Jens-Peter Thomsen fra Vive.

- Det er endnu en sten på den bunke, der handler om, at erhvervsuddannelsernes omdømme har et stort problem. Det er meget markant, at næsten ingen højtuddannede forventer, at deres børn bliver faglærte, for vi ved, at forældres holdning har stor betydning for valg af uddannelse, siger han.

Det er blandt regeringens vigtigste uddannelsespolitiske målsætninger, at flere unge skal have en erhvervsuddannelse.

Seks procent af ufaglærte forældre forventer, at deres barn får en akademisk uddannelse.

Børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S) understreger ifølge Kristeligt Dagblad, at forældre gerne må drømme på deres børns vegne.

Ministeren opfordrer dog forældre til at huske på, at en karriere som håndværker ser meget anderledes ud, end den gjorde for 20-30 år siden.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Kommissionen har fredag officielt kategoriseret Temu som en "meget stor online platform", der dermed skal leve op til en række strammere regler. | Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

Temu kommer under skrappere EU-regler

For abonnenter