PolicyWatch

Alternativet vil finansiere grøn omstilling med pensionsindbetalinger

Alternativet vil finansiere en grøn omstilling af Danmark ved at fremrykke beskatningen af danskernes pensioner til indbetalingstidspunktet. Det skriver Børsen.

Foto: JESPER MORTENSEN/POLFOTO/arkiv

Alternativets plan for de næste fire år indebærer en grøn omstilling, og for at komme i mål med det skal pengene hentes i form af 80 mia. kr. ved straksbeskatning af danskernes pensionsindbetalinger ved indbetalingstidspunktet frem for den vanlige beskatning ved udbetaling. Det skriver Børsen.

"Ved at fremrykke pensionsbeskatningen og bruge hele provenuet på 20 mia. kr. om året til den grønne omstilling i fire år, kan vi investere i fremtiden nu, og det er det, der skal til. Det kan lade sig gøre, og vismændene har selv sagt, da vi havde dårligere likviditet end nu, at det kan lade sig gøre. Det smukke i det her er, at vi netop bruger fremtidens penge til at investere i den," siger partiets finansordfører Josephine Fock.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Midtjylland åbner hospitaler for at fastholde spin-outs

Region Midtjylland inviterer life science-virksomheder ind på regionens hospitaler for at afprøve produkter og ideer i en tidlig fase. Det sker især for at fastholde de mange spin-outs fra Aarhus Universitet, som ellers ofte etablerer sig uden for regionen.

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Finansforbundet afviser kritik af høje lønninger i bankverdenen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påpeger i ny rapport, at bankbranchen er i top, hvad angår andelen af lønnen, der ikke kan forklares med uddannelse eller erfaring. Det kan være indikation på ineffektiv konkurrence, mener styrelsen. Finansforbundet er uenig i påstanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier