PolicyWatch

Stor modstand til forslag om nedsat beløbsgrænse for arbejdskraft

Der er ikke opbakning fra S, DF eller 3F til Brian Mikkelsens forslag om at nedsætte den beløbsgrænse, der i dag gælder for arbejdskraft fra lande uden for EU. De vil bare have billige kinesere, lyder det fra S, mens 3F peger på, at der er 17,5 mio. arbejdsløse i EU, man ligeså godt kunne engagere.

Foto: Ritzau Scanpix/Philip Davali

Der skal mere udenlandsk arbejdskraft til Danmark, mener Dansk Erhvervs direktør, Brian Mikkelsen, der har foreslået et nationalt kompromis, hvor man vil nedsætte den beløbsgrænse, der i dag gælder for arbejdskraft fra lande uden for EU. Det møder modstand hos S, DF eller 3F.

Det skriver Berlingske

"Vi har en regering, der sætter bremseklodserne i over for almindelige danskere, og så vil de bare gerne have kinesere, som kan arbejde til en lav løn. Og det går ikke," siger arbejdsmarkedsordfører Leif Lahn Jensen (S) til avisen.

Hos Dansk Folkeparti forklarer Bent Bøgsted til avisen, at partiet ikke er med på, at hente billig arbejdskraft ind i landet, som ikke stiller så mange krav eller bekymrer sig om "arbejdsmiljø og andet". Han siger videre, at det er regeringen og Dansk Erhverv ønske at få faglært og ufaglært udenlandsk arbejdskraft til Danmark "for at kunne presse lønningerne for de danske håndværkere."

Hos fagforbundet 3F siger forbundssekretær Søren Heisel nej tak til Brian Mikkelsens forslag. Han peger på, at der er 17,5 mio. arbejdsløse inden for EU’s grænser, man kan tilbyde arbejde på danske løn og arbejdsvilkår.

Ny erhvervsminister har danske life science-aktier for knap en halv million kr

Brian Mikkelsens tidligere spindoktor skifter også til Dansk Erhverv

Mere fra PolicyWatch

Total Energies producerer 10 procent mere i Danmark end ventet

Den franske oliekæmpe Total Energies har med en række tiltag siden foråret fået en større olie- og gasproduktion ud af den danske del af Nordsøen. Selskabet har en stribe nye brønde på vej over de næste år, men det har højeste prioritet at få det enorme Tyra-felt op at køre igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier