Stor modstand til forslag om nedsat beløbsgrænse for arbejdskraft

Der er ikke opbakning fra S, DF eller 3F til Brian Mikkelsens forslag om at nedsætte den beløbsgrænse, der i dag gælder for arbejdskraft fra lande uden for EU. De vil bare have billige kinesere, lyder det fra S, mens 3F peger på, at der er 17,5 mio. arbejdsløse i EU, man ligeså godt kunne engagere.
Foto: Ritzau Scanpix/Philip Davali
Foto: Ritzau Scanpix/Philip Davali

Der skal mere udenlandsk arbejdskraft til Danmark, mener Dansk Erhvervs direktør, Brian Mikkelsen, der har foreslået et nationalt kompromis, hvor man vil nedsætte den beløbsgrænse, der i dag gælder for arbejdskraft fra lande uden for EU. Det møder modstand hos S, DF eller 3F.

Det skriver Berlingske

"Vi har en regering, der sætter bremseklodserne i over for almindelige danskere, og så vil de bare gerne have kinesere, som kan arbejde til en lav løn. Og det går ikke," siger arbejdsmarkedsordfører Leif Lahn Jensen (S) til avisen.

Hos Dansk Folkeparti forklarer Bent Bøgsted til avisen, at partiet ikke er med på, at hente billig arbejdskraft ind i landet, som ikke stiller så mange krav eller bekymrer sig om "arbejdsmiljø og andet". Han siger videre, at det er regeringen og Dansk Erhverv ønske at få faglært og ufaglært udenlandsk arbejdskraft til Danmark "for at kunne presse lønningerne for de danske håndværkere."

Hos fagforbundet 3F siger forbundssekretær Søren Heisel nej tak til Brian Mikkelsens forslag. Han peger på, at der er 17,5 mio. arbejdsløse inden for EU’s grænser, man kan tilbyde arbejde på danske løn og arbejdsvilkår.

Ny erhvervsminister har danske life science-aktier for knap en halv million kr

Brian Mikkelsens tidligere spindoktor skifter også til Dansk Erhverv

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også