PolicyWatch

Minister afviser lav afgift på elbiler

Registreringsafgiften på elbiler bliver efter planen fordoblet til nytår, og det bliver der ikke lavet om på, siger klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt (V). Den udmelding er flere partier i Folketinget uenige i.

Foto: PR

Den planlagte fordobling af registreringsafgiften på elbiler ved årsskiftet bliver der ikke ændret på, hvis det står til klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt (V).

Det skriver Børsen.

Fra nytår stiger registreringsafgiften på elbiler efter planen fra 20 pct. af satsen for benzin- og dieselbiler til 40 pct. El-biler udgør stadig en forsvindende lille del af bilsalget i Danmark, og derfor mener ministeren ikke, de lave afgifter virker efter hensigten.

"Selv hvis vi støttede udbredelsen af elbiler med fuld afgiftsfritagelse, hvilket vi stort set gør nu, ville vi ikke kunne skubbe ret meget på salget af dem. Det er teknologiudvikling, der er brug for til at sikre biler med en længere rækkevidde," siger Lars Christian Lilleholt.

Både regeringspartiet Liberal Alliance og oppositionen vil have lavere afgifter på elbiler. Men Lars Christian Lilleholt mener, at det er bedre at bruge pengene på infrastruktur som eksempelvis flere ladestationer til elbiler.

Brancheorganisationen Dansk Elbil Alliance har på vegne af danske elbil-virksomheder flere gange efterspurgt lavere afgifter på elbiler.

Regeringen opgiver lavere skat på generationsskifter: "Det er skidt for dansk erhvervsliv"

Minister overvejer ny afgift for at betale skrotning af affaldsgebyr

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier