PolicyWatch

Regeringen sætter 400 millioner af til lavere afgifter på finansloven

Når regeringen torsdag præsenterer sit finanslovsudspil for 2019, er der sat 400 mio. kr. af til lavere afgifter. 135 af de 400 mio. kr. skal bruges på en grænsehandelspakke.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) fortæller, at regeringen vil bruge 400 mio. kr. på lavere afgifter i forbindelse med finansloven. | Foto: POLFOTO/Per Rasmussen

Det skal gøres en snas billigere at købe danske fødevarer, og derfor skal afgifter på f.eks. kaffe og is sættes ned.

Regeringen har afsat 400 mio. kr. til lavere afgifter i det finanslovsudspil, der præsenteres torsdag klokken 11 i Finansministeriet. Ud af de 400 mio. kr. skal 135 mio. kr. bruges på at sænke afgifter, der har betydning for grænsehandel.

Det fortæller skatteminister Karsten Laurtitzen (V) til Børsen.

"Størstedelen af pengene i vores finanslov vil gå til at styrke kernevelfærden, men vi har så også 400 mio. kr. til at sænke afgifter for siger Karsten Lauritzen til avisen og fortsætter:

"Det, jeg som skatteminister gerne vil betone, er afgiftssænkelser, der kan mindske grænsehandlen. Det er en dagsorden, vores parlamentariske grundlag i Dansk Folkeparti også tidligere har vist interesse for.”

Det er op til finanslovsforhandlingerne mellem regeringen og Dansk Folkeparti at finde ud af præcist, hvilke afgifter der skal lettes.

Dansk Folkepartis skatteordfører, Dennis Flydtkjær, fortæller til Børsen, at partiet bakker op om at bruge penge på at lette afgifter.

De resterende 265 mio. kr. skal blandt andet bruges til at lette afgiften på el-varme til sommerhuse, som Karsten Lauritzen også fortalte til TV2 tidligere onsdag.

Derudover vil regeringen gøre en ordning med et højere kørselsfradrag i yderkommuner permanent, fortæller skatteministeren til Børsen.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier