Regeringen skyder SU-reform til efter næste folketingsvalg

SU-reformen, der skulle have øget arbejdsudbuddet betragteligt og dermed hjulpet på virksomhedernes problemer med at skaffe arbejdskraft, bliver udskudt. En ekspertgruppe skal først se på området, siger uddannelsesministeren.
Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Regeringen lægger sin planlagte reform af SU’en ned i skrivebordsskuffen og har ikke tænkt sig at tage den op igen før næste folketingsvalg.

Det skriver Jyllands-Posten.

Der står ellers på side 70 i regeringsgrundlaget, at VLAK-regeringen vil ”fremlægge et udspil til en omlægning af SU’en.” Men det er uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) ikke klar til.

”Altså, jeg ved ikke, hvad jeg vil. Og jeg siger det her på vegne af regeringen. Vi skal forstå det rigtig godt, før vi går videre. Så jeg tager først stilling til, hvilke justeringer der skal være i SU’en, efter vi har hørt på den her ekspertgruppe,” siger Tommy Ahlers til Jyllands-Posten.

Det har blandt andet været på bordet at skære SU’en med 20 pct., men ministeren vil først nedsætte en ekspertgruppe, der skal kulegrave effekterne af uddannelsesstøtten, før en reform af SU'en kan komme på tale.

SU-reformen skulle have øget arbejdsudbuddet med 10.000 personer og dermed have hjulpet danske virksomheder, der skriger på arbejdskraft.

I sit finanslovudspil piller regeringen en smule ved SU’en ved at øge det fribeløb, studerende må tjene ved siden af SU’en med 1000 kr. Det greb øger dog kun arbejdsudbuddet med et par hundrede personer.

Ingen godbidder i finanslovudspil til medarbejdersultne virksomheder

Regeringen vil hæve SU-fribeløbet med 1000 kroner

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også