PolicyWatch

Thulesen Dahl vil give bedre låneforhold til erhvervslivet på landet

Det skal være nemmere for erhvervslivet i landdistrikterne at låne penge. Og det skal staten tage ansvar for at sikre, lyder det fra formand for Dansk Folkeparti Kristian Thulesen Dahl i et interview med JydskeVestkysten.

Foto: /ritzau/Scanpix/Liselotte Sabroe

Det kan i dag være svært for de erhvervsdrivende uden for hovedstaden at låne penge til deres virksomhed. Det skal laves om, så staten kan sikre bedre låneforhold for dem.

Det mener formand for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl.

"Jeg har sager på mit skrivebord, hvor vi har velfungerende virksomheder med overskud, der ikke kan få omlagt deres realkreditlån, fordi de ligger i nogle bygninger, der ikke ligger på alfarvej. Samtidig får de at vide, at de godt kan få lånet, hvis de er villige til at flytte til en større by. Det er jo en absurditet," siger Kristian Thulesen Dahl i et interview med JydskeVestkysten.

Han mener, at staten bør går ind og kunne tage noget af risikoen ved lånene for bankerne og realkreditinstitutterne. Han afviser i interviewet, at det svarer til at sætte markedskræfterne ud af spil.

"Det er ikke en statsbank. Bankerne skal også selv kunne miste penge, de skal selv have hånden på kogepladen, men staten skal tage noget af risikoen væk, og der skal vi finde balancen. Altså hvor megen risiko skal staten tage for, at det kan lade sig gøre," siger han til avisen.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier