PolicyWatch

Forskere bakker landbruget op: Tørke koster 6-7 milliarder

Forskere fra Københavns Universitet blåstempler Landbrug & Fødevarers beregninger om, at sommerens tørke vil koste landbruget et sted mellem 6 og 7 mia. kr.

Landbruget har været ramt af sommerens tørke, og det kommer til at sætte sig på den økonomiske bundlinje. | Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Det kommer til at gøre ondt på de danske landmænds bundlinjer, at sommeren har været så tør.

Seges, der hører under Landbrug og Fødevarer har tidligere regnet sig frem til, at tørken vil koste de danske landmænd et sted mellem 6 og 7 mia. kr. i tabt indtjening.

Nu bliver den beregning bakket op af Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi (IFRO) ved Københavns Universitet, skriver Altinget.

"Det er IFRO’s vurdering, at Seges giver et retvisende billede af niveauet for tørkens samlede økonomiske konsekvens, og at den metodemæssige tilgang er pragmatisk og velvalgt,” skriver IFRO i en udredning ifølge netmediet.

Forskerne vurderer også, at "niveauet for tabet er retvisende" i Seges' beregninger.

Ejnar Schultz, direktør for innovation i Seges, glæder sig over forskernes blåstempling, siger han til Altinget.

Mere fra PolicyWatch

DI-chef takker af med opfordring til konsolidering hos transportlobbyister

Det er vemodigt, men også det rigtige. Det siger Michael Svane, der efter mere end et årti som direktør i DI Transport snart stopper. I et interview med MobilityWatch fortæller han også, hvorfor juristen endte som lobbyist, hans syn på en ny "tektonisk" brydekamp på transportmarkedet og hans helt store ønske til sektorens mange andre interesseorganisationer.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier