PolicyWatch

Forskere bakker landbruget op: Tørke koster 6-7 milliarder

Forskere fra Københavns Universitet blåstempler Landbrug & Fødevarers beregninger om, at sommerens tørke vil koste landbruget et sted mellem 6 og 7 mia. kr.

Landbruget har været ramt af sommerens tørke, og det kommer til at sætte sig på den økonomiske bundlinje. | Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Det kommer til at gøre ondt på de danske landmænds bundlinjer, at sommeren har været så tør.

Seges, der hører under Landbrug og Fødevarer har tidligere regnet sig frem til, at tørken vil koste de danske landmænd et sted mellem 6 og 7 mia. kr. i tabt indtjening.

Nu bliver den beregning bakket op af Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi (IFRO) ved Københavns Universitet, skriver Altinget.

"Det er IFRO’s vurdering, at Seges giver et retvisende billede af niveauet for tørkens samlede økonomiske konsekvens, og at den metodemæssige tilgang er pragmatisk og velvalgt,” skriver IFRO i en udredning ifølge netmediet.

Forskerne vurderer også, at "niveauet for tabet er retvisende" i Seges' beregninger.

Ejnar Schultz, direktør for innovation i Seges, glæder sig over forskernes blåstempling, siger han til Altinget.

Mere fra PolicyWatch

Ensartet CO2-afgift er på plads med rabat til Aalborg Portland

Danske virksomheder kan forberede sig på en grøn skattereform med en ensartet CO2-afgift på 750 kr., men med en halv takst for selskaber omfattet af EU’s kvotesystem. Billigst slipper selskaber inden for såkaldte mineralogiske processer som Aalborg Portland..

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier