PolicyWatch

Kristian Jensen: Vi risikerer at gentage fortidens fejltagelser

Finansminister Kristian Jensen (V) advarer om, at mangel på arbejdskraft kan føre til uholdbare lønstigninger, der udhuler konkurrenceevnen.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Med en arbejdsløshed, der ikke har været lavere siden finanskrisen, og et stigende antal virksomheder, der melder om mangel på arbejdskraft, advarer finansminister Kristian Jensen om at gentage fejltagelserne fra 00erne og lade arbejdskraftmanglen materialisere sig i uholdbart høje lønstigninger, der på sigt vil udhule vores konkurrenceevne.

Det skriver Berlingske.

Avisen har interviewet finansministeren anledning af at det er ti år siden, at finanskrisen eskalerede med Lehman Brothers krak 15. september 2008. Nu advarer han om at begå en af de samme fejl som dengang.

»Når jeg ser på kapaciteten på arbejdsmarkedet, ser jeg tegn på en krise. Spørgsmålet er, om vi finder nok arbejdskraft til at kunne følge med. Eller om vi risikerer at komme tilbage i en spiral, hvor lønningerne går op, og medarbejderne skifter rundt fra virksomhed til virksomhed til nogle stadig højere lønninger, uden at det giver mere kapacitet,« siger Kristian Jensen.

Regeringen forventes at præsentere et udspil om rekruttering af international arbejdskraft i løbet af en måned.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier