PolicyWatch

Opposition: DF og regeringen bryder armslængdeprincip

DR skal holde sig fra at skrive lange, dybdegående artikler på nettet, lyder det i ny public service-kontrakt.

Foto: Ritzau Scanpix/Erik Refner

Regeringen og Dansk Folkeparti får kritik for at rykke for tæt på de redaktionelle prioriteringer hos DR, efter at kulturminister Mette Bock (LA) har offentliggjort den public service-kontrakt, der sætter rammerne for DR frem til 2023.

I kontrakten slås det nemlig fast, at dr.dk "skal afholde sig fra lange, dybdegående artikler".

"Det er et foruroligende skridt, der rykker ved danskernes tillid til uafhængige og frie medier," mener politisk leder Morten Østergaard (R).

"Det makværk skal vi have lavet om hurtigst muligt. Vi tør tage opgøret, det er nødvendigt, for det gælder vores demokrati."

Alternativet kalder kontrakten for "det endelige opgør med armslængdeprincippet".

"Regeringen og Dansk Folkeparti har med den nye kontrakt taget redaktørkasketten på," mener medieordfører Rasmus Nordqvist (AL).

SF's Jacob Mark mener, at politikerne i stedet skulle styrke uafhængige medier.

"De er netop modvægt til fake news og de udenlandske giganters dominans," udtaler han i en kommentar.

"Man skal ikke gå ind og detailregulere, hvordan et mediehus som DR skriver sine artikler. Vi bor jo ikke i en bananrepublik."

DR's generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, blev ved et pressemøde om public service-kontrakten spurgt til netop dette. Hun beskriver public service-kontrakten som en "balance".

Nogle af elementer giver mindre detailstyring, mener hun.

"Så er der enkelte steder, hvor detaljeringsniveauet er skærpet yderligere. Det er klart, at det havde vi gerne været foruden," siger Rørbye Rønn.

/ritzau/

Mere fra PolicyWatch

Lokale internetmedier ærgrer sig over lang udsigt til mediestøtte-revision

Den nye pulje på 50 mio. kr. øremærket lokale medier og ugeaviser er ”lige i underkanten”, mener Foreningen af lokale, fritstående, journalistiske internetmedier, der dog overordnet er tilfreds med medieaftalen. Foreningen retter kritik af, at aftalepartierne skubber en revidering af mediestøtten flere år frem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier