PolicyWatch

Medicinalindustrien tvivler på fællesnordisk medicinudbud

Sundhedsministrene fra Danmark og Norge skrev tirsdag under på en aftale om fælles indkøb af medicin til landenes sygehuse. Målet er billigere lægemidler og en mere stabil forsyningssikkerhed. Industrien stiller sig kritisk an, mens Amgros ser frem til det nye handlingsrum.

En ny aftale mellem Danmark og Norge vil ifølge sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) kunne sikre billigere medicin og bedre forsyningssikkerhed. | Foto: Stine Bidstrup

De første fælles nordiske udbud på udvalgte lægemidler til offentlige hospitaler i landene trådte tirsdag et stort skridt nærmere.

Med en indgået aftale mellem de danske og norske landes sundhedsministre og sundhedsstyrelser samt regionernes indkøbsorganisation, Amgros og den norske pendant Lis (Sykehusinnkjøb), er de to nationer således blevet enige om fremover at gå sammen om fælles prisforhandlinger på medicin.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Tysk finanstilsyn vil gå undercover som mystery shopper

Fra 2022 vil det tyske finanstilsyn foretage skjulte testkøb for at finde ud af, hvordan kunderne oplever deres interaktion med banker, forsikringsselskaber og investeringsselskaber. De første emner for undercover-undersøgelserne er allerede fastlagt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier