PolicyWatch

Minister vil med tre initiativer få flere kvinder ind på virksomheders direktionsgange

Ifølge ligestillingsminister Eva Kjer Hansen (V) går det for langsomt med at få flere kvinder ind i topstillinger i dansk erhvervsliv. Nu er hun klar med tre initiativer, der skal sætte skub på udviklingen.

Der skal flere kvinder ind på direktionsgangene i de danske virksomheder. Det mener ligestillingsminister Eva Kjer Hansen (V), der kommer med tre initiativer for at få det til at ske.

Det skriver Børsen.

For det første vil ministeren præsentere ti casevirksomheder, der er lykkes med at få flere kvinder ind i topledelsen. Virksomhederne skal inspirere andre til det samme.

Det andet initiativ er muligheden for rekrutteringsvirksomheder til at at indgå i en frivillig aftale, hvis de vil arbejde med diversitet i ledelsen.

For det tredje vil ministeren have undersøgt muligheden for at benchmarke virksomhedernes rapportering af måltal.

Eva Kjer Hansen afviser dog, at der skal indføres kvoter for andelen af kvinder og mænd i danske virksomheders ledelser.

"Jeg har det sådan, at lovgivning ikke rækker. Vi kan ikke lovgive os ud af den her udfordring. Det ville ikke fungere derude," siger Eva Kjer Hansen til Børsen.

I en pressemeddelelse uddyber erhvervsminister Rasmus Jarlov (K), at det vil væøre sundt for danske virksomheder at få flere kvinder ind på topposter.

"Både det private erhvervsliv og det offentlige har en udfordring med at få flere kvinder i ledelse. Vi har nogen af verdens mest veluddannede kvinder, de talenter skal bruges. Casene viser, at det kræver opmærksomhed i virksomhederne og hos topledelsen at bryde med de vante mønstre," lyder det fra Rasmus Jarlov.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier