PolicyWatch

Ordførere undres over manglende politianmeldelse af Danske Bank

Finanstilsynet har ikke meldt Danske Bank til politiet i hvidvasksag trods øgede beføjelser, og det vækker undren hos erhvervsordfører i SF og DF.

Foto: Asger Ladefoged/ Ritzau Scanpix

I 2011 fik det danske Finanstilsyn forøget sine beføjelser til at melde finansielle ulovligheder til politiet, men det er ikke sket i Danske Banks nylige hvidvasksag, hvilket to politikere er uforstående overfor.

Det skriver Finans.

Erhvervsordfører i SF Lisbeth Bech Poulsen fortæller til mediet, at hun undrer sig over, at man ikke har taget de nye beføjelser i brug. Samme toner kommer fra Dansk Folkepartis Hans Kristian Skibby.

"I det hele taget kan man undre sig over, at det ikke førte til en politianmeldelse, når man ser, hvordan sagen har udviklet sig. Vi kan i det mindste glæde os over, at tilsynet har besluttet sig for at genåbne sagen," siger han til Finans.

Minister indkaldt af EU-kommissær i hvidvasksag

Midt i hvidvasksag: Finansministeriet leder efter besparelser i Finanstilsynet 

Mere fra PolicyWatch

K-ordfører: Regeringen har spildt tiden med nu skrottet lovforslag

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er blevet bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, at lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier