PolicyWatch

Mette Frederiksen vil ikke garantere flere penge til DR

DR kan ikke være sikker på, at Socialdemokratiet vil tilbagerulle de besparelser på mediet, som blå blok har vedtaget i forbindelse med et medieforlig. Det forklarer Mette Frederiksen i Folketingets åbningsdebat.

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, står her midt i et interview med Danmarks Radio i forbindelse med tirsdagens åbning af Folketinget. I dag torsdag vil ikke garantere, at besparelser på DR vil blive tilbagerullet. | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Selvom Socialdemokratiet er imod de besparelser, der rammer DR de kommende år, så vil Socialdemkratiets formand, Mette Frederiksen, ikke give statsmediet en garanti om, at blå bloks besparelser vil blive rullet tilbage, hvis regeringsmagten skifter efter et folketingsvalg.

Det sagde Mette Frederiksen i forbindelse med Folketingets åbningsdebat.

Her blev Mette Frederiksen spurgt af Venstres medieordfører, Marcus Knuth, om de sparede penge på DR skal tilbagerulles, hvis regeringensmagten skifter efter et valg.

"Nu har vi lige landet, hvad, jeg synes, er en rigtig fin medieaftale. Der kan jeg forstå på hr. Mogens Jensen, at hvis Socialdemokratiet kommer til magten, så vil man omgøre hele det medieforlig – herunder besparelserne på Danmarks Radio. Kan fru Mette Frederiksen bekræfte, at man hellere vil bruge op mod 1 mia. kr. mere på journalister, end man vil på velfærd i Danmark," spurgte Marcus Knuth i åbningsdebatten.

"Fake news er kommet til"

Mette Frederiksens svar indeholdte ingen garanti om en tilbageførelse af penge til DR.

"Fake news er kommet til. Og på det tidspunkt synes jeg, det er oplagt, om vi ikke kan forstærke det, vi er fælles om i Danmark – eksempelvis vores public service-medier, som danskerne også er glade for. Men det er klart, at vores hovedprioritet efter næste valg er velfærd. Derfor lover vi selvfølgelig ikke, at de sparede midler til Danmarks Radio kan tilbageføres," lød det fra Mette Frederiksen, der dog undrede sig over, at blå blok vil fjerne op mod 1 mia. kr. fra Danmarks Radio netop nu:

"Jeg må sige, at tidspunktet for det medieforlig, der er indgået, er bemærkelsesværdigt. Jeg mener, vi helt uden diskussion er i en tid, hvor vi har behov for at forstærke public service og ikke forringe det."

Op til 400 stillinger nedlægges

Tidligere har Socialdemokratiets medieordfører, Mogens Jensen, bebudet, at medieforhandlingerne skal tages op igen efter et valg, hvis regeringsmagten skifter. Socialdemokraten vil ikke garantere, at DR får alle pengene tilbage, men for to uger siden sagde han til Politiken, at "det helt klare udgangspunkt vil være, at vi ønsker at styrke public service i forhold til de besparelser, vi ser nu, ikke bare på DR."

I disse uger er DR i gang med at føre en spareplan ud i livet som direkte konsekvens af den medieaftale, som VLAK-regeringen lavede med Dansk Folkeparti før sommerferien.

DR's spareplan betyder, at der skal nedlægges op til 400 stillinger i mediekoncernen.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier