Regeringen vil tvinge taxabranchen over i grønne biler fra 2025

Fra 2025 skal alle solgte taxaer i Danmark være såkaldte lavemissionsbiler, hvis det står til regeringen. Det erfarer PolicyWatch.
I 2025 skal det være slut med taxaer, der kører på ren benzin eller diesel, hvis det står til VLAK-regeringen. | Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
I 2025 skal det være slut med taxaer, der kører på ren benzin eller diesel, hvis det står til VLAK-regeringen. | Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Opdateret 12.14. Nye oplysninger om bybusser.

Når man om syv år sætter sig ind i en taxa i Danmark, så skal det enten være en hybridbil eller en elbil.

Det lægger VLAK-regeringen i hvert fald op til som en del af det klimaudspil, der præsenteres i morgen.

Det erfarer PolicyWatch.

Helt konkret lægger regeringen op til, at alle nye indregistrerede taxaer skal være lavemissionsbiler fra 2025, mens alle taxaer skal være nulemissionsbiler fra 2030.

Det betyder, at fra 2025 er det farvel til taxaer, der kører på ren diesel eller benzin. Til den tid skal alle taxaer som minimum være en hybridbil, der både kører på almindeligt brændstof og på el.

Fra 2030 skal det ifølge regeringen være helt slut med også hybridbiler, og her skal alle biler altså køre på ren strøm - altså være nuludledningsbiler.

Fem år tidligere end for andre

Indfasningen af hybrid- og elbiler skal dermed gå hurtigere for taxabranchen end for andre bilister, mener regeringen.

Tirsdag kunne statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fortælle i sin tale ved åbningen af Folketinget, at man vil stoppe salget af diesel- og benzinbiler fra 2030, så der til den tid kun vil blive solgt hybridbiler og elbiler.

"Om 12 år – kun 12 år – vil vi lukke for salget af nye diesel- og benzinbiler. Og om 17 år skal hver eneste nye bil i Danmark være en el-bil eller anden form for nul-udledningsbil. Det vil betyde, at der i 2030 vil være over én million hybrid-, el- eller tilsvarende grønne biler i Danmark. Det er en stor ambition. Som ikke bliver let at nå. Men netop derfor skal vi forsøge," sagde statsministeren fra Folketingets talerstol i tirsdags.

De to krav skal altså ifølge regeringen være indfriet fem år tidligere for taxabranchen end for andre bilister.

TV2 kan ligesom PolicyWatch erfare, at taxabranchen skal over i hybridbiler fra 2025 og i elbiler fra 2030. Ifølge TV2 skal de samme krav gælde for bybusser som for taxaer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også