Fem politianmeldes i forbindelse med tilskudssager på fiskeriområdet

Det er ikke kun Fiskeristyrelsen, som får særdeles skarpe ord med på vejen i Rigsrevisionens rapport. Fem personer bliver som resultat af rapportens konklusioner meldt til politiet, fordi de er mistænkte for at have snydt sig til støtte.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Som reaktion på Rigsrevisionens hårde kritik af forvaltningen af fiskerområdet, bliver fem personer meldt til politiet af Fiskeristyrelsen.

Det sker i forbindelse med en række tilskudssager med mistanke om svig i overensstemmelse med vanlig praksis indberettet til EU-Kommisssionen, oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelse.

Det vil i samme ombæring blive undersøgt, om der er grundlag for flere politianmeldelser.

"Jeg tager Rigsrevisionens og Statsrevisorernes kritik meget alvorligt. Kritikken peger på en række forvaltningsmæssige problemer, som vi allerede er i gang med at rette op på som opfølgning på Rigsrevisionens beretning fra sidste år og vores egen undersøgelse fra Kammeradvokaten," lyder det fra fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V) i meddelsen.

Hun understreger videre, at tilstanden er "alvorlig" omkring forvaltningen af tilskudsområdet inden for fiskeriet.

"Derfor iværksætter jeg et omfattende oprydningsarbejde. Fremadrettet skal vi have opbygget et nyt administrationsgrundlag, der sikrer korrekt administration af midlerne. Som led i det arbejde vil der også blive gennemført en ekstern undersøgelse af de 6 erhvervsrettede tilskudsordninger, som ikke har været omfattet af Rigsrevisionens undersøgelse," udtaler hun videre.

Denne artikel er leveret af PolicyWatchs søstermedie FødevareWatch.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også