S og DF vil udvide forsøgsordning med medicin

Et politisk flertal er klar til at starte tre-årigt forsøg med risikodeling på lægemiddelområdet, men forsøget bør omfatte flere lægemidler, mener både Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti.
Flemming Møller Mortensen (S) er blandt de politikere, der gerne så et større forsøg med risikodeling på lægemiddelområdet. | Foto: /Ritzau Scanpix/Ida Marie Odgaard
Flemming Møller Mortensen (S) er blandt de politikere, der gerne så et større forsøg med risikodeling på lægemiddelområdet. | Foto: /Ritzau Scanpix/Ida Marie Odgaard

Et forslag om økonomisk risikodeling mellem staten og medicinalvirksomheder blev tirsdag førstebehandlet i Folketingssalen, hvor et politisk flertal tegnede sig.

Det skriver Dagens Pharma.

Ligesom både Lægemiddelindustriforeningen og Dansk Industri så både Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti dog gerne, at forsøget udvides til at omfatte flere end to lægemidler, som lovforslaget beskriver.

"Vi synes, som også flere høringssvar giver udtryk for, at det giver os et meget ringe og forsimplet grundlag at vurdere ordningen ud fra. Derfor vil vi fra socialdemokratisk side frem mod tredjebehandling arbejde mod at få det udvidet, så det ikke kun er to lægemidler, men flere," sagde Flemming Møller Mortensen (S) ifølge mediet under behandlingen af forslaget.

Medicinalfirma glæder sig over regeringens planer om medicinforsøg

Risikodelingen indebærer, at mens staten giver tilskud til en defineret gruppe af patienters brug af lægemidlet, så forpligter medicinalselskabet sig til at dække udgifterne til tilskud i de tilfælde, hvor læger udskriver lægemidlet til patienter uden for fastsatte målgruppe.

Denne artikel er leveret af PolicyWatchs søstermedie MedWatch.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også