PolicyWatch

Enhedslisten efterlyser svar på tilsynets frifindelse af Danske Banks ledelse

På et samråd torsdag ønskede Enhedslistens Rune Lund svar på, hvad der ligger til grund for tilsynets frikendelse af Danske Banks ledelse i hvidvasksagen i forhold til fit & proper-reglerne. Vurderingen kunne erhvervsministeren ikke gå dybere ind i, da tilsynet er underlagt en særlig tavshedspligt, lød det.

Rune Lund, folketingsmedlem for Enhedslisten, her sammen med partikollega Pernille Skipper. | Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Folketingsmedlem Rune Lund (EL) undrer sig over, hvorfor Finanstilsynet har valgt at frifinde Danske Banks ledelse for dens ageren i forbindelse med hvidvasksagen i forhold til reglerne om hæderlighed og egnethed. De såkaldte fit & proper-regler, som indgår i loven om finansiel virksomhed. 

Det gav han udtryk for på et samråd i Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget torsdag, hvor han havde bedt erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) om at redegøre for, hvad der lå til grund for, at Finanstilsynet i sin redegørelse af 3. maj for Danske Bank ikke fandt grund til at rejse en fit & proper-sag mod ledelsen i banken.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier