PolicyWatch

Enhedslisten efterlyser svar på tilsynets frifindelse af Danske Banks ledelse

På et samråd torsdag ønskede Enhedslistens Rune Lund svar på, hvad der ligger til grund for tilsynets frikendelse af Danske Banks ledelse i hvidvasksagen i forhold til fit & proper-reglerne. Vurderingen kunne erhvervsministeren ikke gå dybere ind i, da tilsynet er underlagt en særlig tavshedspligt, lød det.

Rune Lund, folketingsmedlem for Enhedslisten, her sammen med partikollega Pernille Skipper. | Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Folketingsmedlem Rune Lund (EL) undrer sig over, hvorfor Finanstilsynet har valgt at frifinde Danske Banks ledelse for dens ageren i forbindelse med hvidvasksagen i forhold til reglerne om hæderlighed og egnethed. De såkaldte fit & proper-regler, som indgår i loven om finansiel virksomhed. 

Det gav han udtryk for på et samråd i Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget torsdag, hvor han havde bedt erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) om at redegøre for, hvad der lå til grund for, at Finanstilsynet i sin redegørelse af 3. maj for Danske Bank ikke fandt grund til at rejse en fit & proper-sag mod ledelsen i banken.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

DI bifalder ny finanslovsaftale uden flyafgift

Hos DI Transport er direktør Michael Svane glad for, at en flyafgift ikke fandt vej til ny finanslov. Organisationen mener dog, at andre elementer i delaftale giver en "startbane" for grøn omstilling af luftfarten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier