PolicyWatch

Socialdemokratiet vil sende sundhedsregning til erhvervslivet på halv milliard

Socialdemokratiets lægger op til delvist at finansiere et nyt sundhedsudspil ved at forlænge den arbejdsgiverbetalte sygedagpengeperiode fra 30 til 40 dage. Det vil spare statskassen for 0,5 mia. kr., lyder det fra partiet.

Astrid Krag, Mette Frederiksen samt Flemming Møller Mortensen præsenterer Socialdemokratiets nye sundhedsudspil ved Diakonissestiftelsen, sygeplejerskeuddannelsen på Frederiksberg. | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Hvis Socialdemokratiet får held med at gennemføre det sundhedsudspil, der blev præsenteret fredag, så skal danske virksomheder mere til lommerne, hvis de har syge medarbejdere ansatte.

Socialdemokratiet lægger op til, at styrke sundhedsvæsenet, og pengene til det skal findes på to måder. Til dels skal det betales af det såkaldte økonomiske råderum, der opstår i statskassen de kommende år på grund af tidligere gennemførte reformer.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Midtjylland åbner hospitaler for at fastholde spin-outs

Region Midtjylland inviterer life science-virksomheder ind på regionens hospitaler for at afprøve produkter og ideer i en tidlig fase. Det sker især for at fastholde de mange spin-outs fra Aarhus Universitet, som ellers ofte etablerer sig uden for regionen.

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Finansforbundet afviser kritik af høje lønninger i bankverdenen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påpeger i ny rapport, at bankbranchen er i top, hvad angår andelen af lønnen, der ikke kan forklares med uddannelse eller erfaring. Det kan være indikation på ineffektiv konkurrence, mener styrelsen. Finansforbundet er uenig i påstanden.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier