Eva Kjer Hansen kritiserer storfiskernes interesseorganisation

Den danske fiskeriminister mener, at Danmarks Pelagiske Producentorganisation fralægger sig for meget ansvar i kølvandet på Rigsrevisionens kritiske rapport af erhvervet.
Foto: Brian Karmark/Polfoto/Arkiv
Foto: Brian Karmark/Polfoto/Arkiv

Fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V) kritiserer Danmarks Pelagiske Producentorening for ikke at tage mere ansvar på sig i forbindelse med Rigsrevisionens hårde kritik af forvaltningen af og fiskeriets håndtering af kvotesystemet.

Det skriver Berlingske.

"Jeg bliver harm, når jeg oplever direktøren for Danmarks Pelagiske Producentorganisation sige, at problemerne i hvert fald ikke har noget med dem at gøre. De kan jo konkret se, at der nu er en række politianmeldelser. Det er, som om fiskerne ikke har forstået, hvor kritisk den her rapport egentlig er, og hvor stort et problem vi står med," siger hun til avisen.

Samtidig sender hun en generel kritik afsted mod fiskeriets organisationer, herunder Danmarks Fiskeriforening. Hun mener, at erhvervet gør klogt i at tage kritikken mere til sig og arbejde mere med på offentligt at bygge tilliden op til erhvervet igen i offentligheden.

Denne artikel er leveret af PolicyWatch søstermedie FødevareWatch.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også