PolicyWatch

Danskerne vil lempe bilafgifterne

Et flertal af danskerne vil have lavere afgifter på biler, viser en undersøgelse fra Kantar Gallup, skriver Berlingske. Minister afviser billigere biler.

Danmark har nogle af verdens højeste bilafgifter, mens Sverige ingen har. Og flere danskere ville ønske, at der var samme forhold herhjemme, skriver Berlingske.

52 pct. af danskerne ønsker en lavere bilafgift, viser en måling fra Kantar Gallup.

Lars Gårn Hansen, der er professor i miljøøkonomi ved Københavns Universitet og en af de økonomiske vismænd, vurderer over for avisen, at der er plads til at sænke den samlede bilbeskatning med omkring en tredjedel.

"Beskatningen afspejler ikke de samfundsøkonomiske udgifter ved, at folk kører bil. Den svarer ikke til de udgifter, samfundet har til forurening, trafikulykker og udbygning og vedligehold af veje," siger han og understreger, at han ikke er fortaler for at sænke de generelle afgifter, som det er sket tidligere.

Man bør i stedet beskatte forbruget af bilen. Skatteminister Karsten Lauritzen afviser dog at ændre på afgifterne.

Hos Socialdemikarterne peger man på, at klimabelastningen er blevet større i takt med, at bilbeskatningen er faldet. Danskerne er begyndt af købe større og mere forurenende biler, selvom de små fortsat er i høj kurs.

Salg af el- og hybridbiler koster norsk statskasse milliarder  

DF angriber regeringen for uansvarlig kørsel 

LA går til valg på helt at fjerne registreringsafgift 

Mere fra PolicyWatch

Midtjylland åbner hospitaler for at fastholde spin-outs

Region Midtjylland inviterer life science-virksomheder ind på regionens hospitaler for at afprøve produkter og ideer i en tidlig fase. Det sker især for at fastholde de mange spin-outs fra Aarhus Universitet, som ellers ofte etablerer sig uden for regionen.

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Finansforbundet afviser kritik af høje lønninger i bankverdenen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påpeger i ny rapport, at bankbranchen er i top, hvad angår andelen af lønnen, der ikke kan forklares med uddannelse eller erfaring. Det kan være indikation på ineffektiv konkurrence, mener styrelsen. Finansforbundet er uenig i påstanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier