PolicyWatch

Politikere langer ud efter ATP's samarbejde med TDC-medejer

Pensionskassen ATP kiggede ikke australske Macquarie tilstrækkeligt godt i kortene, inden man i fællesskab med PKA og PFA købte TDC, lyder kritikken fra flere politikere.

Foto: PR/ATP

ATP burde have vidst bedre, da pensionskassen gik ledtog med Macquarie og købte TDC sammen med PKA og PFA. Sådan lyder kritikken fra politikere på begge fløje, efter Macquaries rolle i den såkaldte udbytteskandale er kommet frem i dagens lys.

Det skriver Berlingske.

"Jeg troede, at ATP havde bedre tjek på, hvem de investerede sammen med. Det er jo ikke første gang, at Macquarie er blevet sat i forbindelse med problematiske forhold. ATP bør klart tænke sig mere grundigt om i fremtiden," siger erhvervsordfører for Venstre, Torsten Schack Pedersen, til Berlingske.

Samme kritiske toner lyder der fra SF’s erhvervsordfører Lisbeth Bech Poulsen, som kalder ATP’s efterfølgende afstandtagen fra Macquarie for hyklerisk.

Ifølge chefen for alternative investeringer i ATP, Ulrik Weuder, foretog pensionskassen i fællesskab med PKA og PFA en såkaldt due diligence af Macquarie Infrastructure and Real Assets, som er den direkte medinvestor, inden købet af TDC.

Denne artikel er leveret af vores søstersite, ITWatch.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier