PolicyWatch

Partier vil have belyst virvar af regler for chauffører

Størstedelen af Folketingets partier vil presse vognmænd igennem blandt andet mere kontrol.

Efter sagen om vognmanden Kurt Beier, der ifølge fagforeningen 3F har ladet sine udenlandske chauffører bo under meget dårlige forhold, kræver en række partier nu, at der kommer styr på det virvar af lovgivning, der omgiver chauffører og vognmænd.

Enhedslisten, Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og SF er blandt partierne, som ønsker handling fra regeringens side, skriver Fagbladet 3F.

"Der skal ske noget i en fart. En række ministre har det med at sige, at det ikke er deres område, og at det hører til hos EU," siger transportordfører Henning Hyllested (EL) til Ritzau.

"Det synes jeg ikke, at vi kan gå og vente på."

Derfor har Hyllested taget initiativ til at indkalde transportminister Ole Birk Olesen (LA) til en hasteforespørgsel i Folketingssalen onsdag i næste uge.

I debatten ønskes en forklaring på, hvad regeringen vil gøre ved, at "titusindvis af chauffører fra tredjelande kan køre i hele Europa som følge af et hul i reglerne om borgere fra tredjeland".

Ifølge fagbladet 3F betyder EU-reglerne, at folk fra lande uden for EU kan hentes til for eksempel Polen og herfra udstationeres til Danmark.

Dermed arbejder de ikke under danske regler, men under langt mere lempelige polske regler.

Reaktionen fra partierne kommer, efter at tre ministre i regeringen alle afviser at have noget at gøre med problematikken.

Både Inger Støjberg (V), Ole Birk Olesen (LA) og Troels Lund Poulsen (V) har over for Fagbladet 3F afvist, at sagen hører under deres ressortområder i henholdsvis Udlændinge- og Integrationsministeriet, Transportministeriet og Beskæftigelsesministeriet.

"Jeg har ikke noget at gøre med de regler, der regulerer, om man kan få arbejdstilladelse i EU," sagde Ole Birk Olesen tidligere torsdag.

Transportordfører Kristian Pihl Lorentzen (V) siger dog nu, at Venstre støtter op om forespørgselsdebatten.

Ud over et ønske om handling i forhold til lovgivningen vil både EL, S, DF og SF have bedre kontrol på de danske veje med blandt andet lastbilerne.

Også det støtter transportordfører Kristian Pihl Lorentzen (V).

Han foreslår en dansk enhed dedikeret til tungvognskontrollen under for eksempel Færdselsstyrelsen.

Det skulle ifølge ordføreren effektivisere kontrollen og frigøre politiets ressourcer til andre opgaver. 

"Det ville være en gratis omgang bare at sige, at politiet skulle øge kontrollen, så derfor ønsker vi en særlig enhed," siger Kristian Pihl Lorentzen til Ritzau.

Ordføreren vil dog endnu ikke fortælle, om en sådan enhed skal støttes med yderligere midler.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier