PolicyWatch

Minister kræver "fintfølende politisk fornemmelse" fra Ørsted før milliardsalg

Energiselskabet Ørsted skal have gang i de politiske fingerspidsfornemmelser, før man sælger datterselskabet Radius. Det mener finansminister Kristian Jensen (V).

Finansminister Kristian Jensen (V) lægger pres på Ørsted, inden energiselskabet skal sælge Radius. | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Når energigiganten Ørsted skal sælge Radius, der driver elnettet for 1 mio. kunder på Sjælland, skal man ikke bare lukke øjnene for politiske spændinger.

Det siger finansminister Kristian Jensen (V) til Børsen.

"Jeg har stor tillid til både direktion og bestyrelse i Ørsted. Jeg er ret sikker på, at de har en meget fintfølende politisk fornemmelse for, hvad der i givet fald vil være problematisk af salg," siger ministeren.

Den danske stat er hovedaktionær i Ørsted.

Vil screene udenlandske investorer

Meldingen fra Kristian Jensen kommer efter, at EnergiWatch for snart to uger siden kunne fortælle, at finansministeren vil gøre det muligt at screene udenlandske investorer, inden de får lov til at købe vital infrastruktur i Danmark.

"Regeringen og Ørsted vil som led i transaktionen sikre, at en eventuel ny ejer af Ørsteds eldistribution påtager sig en række forpligtelser over for staten, så en ny ejer ikke kan overdrage kontrollen med Radius uden statens forudgående samtykke, og før et nyt lovgrundlag er på plads," sagde finansministeren forrige torsdag på et samråd om salget af Radius og fortsatte:

"Hensynet til en egnet ejer sikres dels gennem den eksisterende regulering af sektoren, og dels ved at Ørsted som led i salgsprocessen opstiller en række kriterier, som alle potentielle købere skal opfylde for at kunne deltage i processen."

Det forventes, at Radius koster i omegnen af 12-15 mia. kr.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier