PolicyWatch

Finansministeriet får kritik for skråsikre tal om reformer

Finansministeriet er for skråsikkert, når det regner ud, hvor mange arbejdspladser der bliver skabt af økonomiske reformer. Det siger flere økonomer til Børsen.

Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Flere økonomer kritiserer Finansministeriet for at være for skråsikker i sin opgørelse over effekterne af økonomiske reformer.

Overfor Børsen påpeger en række eksperter, at ministeriet bør det mere tydeligt, at der er tale om skøn, og at der er betydelig usikkerhed, når der regnes på jobeffekterne af reformer siden 2006. Det gælder eksempelvis, når ministeriet i en opgørelse vurderer, at finansloven for 2017 vil få 350 flere personer i arbejde i 2025.

"Det er næsten fjollet, at man regner så nøjagtigt, for det er der ikke basis for, og det ved embedsmændene også godt," siger Søren Hove Ravn, adjunkt på Københavns Universitet, som bliver bakket op af tidligere overvismand Torben M. Andersen og cheføkonom i Danske Bank, Las Olsen.

Finansministeriet oplyser til Børsen, at man er "fuldt ud" enig i, at der er tale om skøn i opgørelsen af effekter af økonomiske reformer siden 2006. Afdelingschef Mads Kieler understreger samtidig, at ministeriet i en note gør opmærksom på, at der er usikkerhed om skønene.

Notat bekræfter lille jobeffekt af ombrust ordning for udenlandsk arbejdskraft

Dansk Industri går i kødet på Finansministeriets tal om udenlandsk arbejdskraft 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier