PolicyWatch

Lilleholt afviser politisk fyring af klimaformand

Først kaldte ministeren Klimarådets konklusioner forvrøvlede. Så udnævnte han en ny formand for rådet. Der er dog ingen sammenhæng mellem de to begivenheder, siger klimaminister Lars Christian Lilleholt (V).

Foto: Ritzau Scanpix/Sarah Christine Nørgaard

Der er overhovedet ingen sammenhæng.

Så klar er afvisningen fra energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) af, at der skulle ligge politiske årsager bag udnævnelsen af en ny formand for Klimarådet.

Spekulationerne er opstået, efter at det tirsdag blev meddelt, at 54-årige Peter Møllgaard, der er professor og dekan ved Maastricht University School og Business and Economics, overtager formandsposten efter Peter Birch Sørensen.

Udnævnelsen falder nemlig sammen med, at Lilleholt fredag kaldte Klimarådets konklusioner om, at regeringen sænker tempoet i den grønne omstilling, for "forvrøvlede".

"Der er ingen sammenhæng overhovedet mellem det. Vi har valgt at pege på en ny formand for Klimarådet. Det er ikke i utilfredshed med den nuværende formand," siger Lilleholt.

"Peter Birch Sørensen har gjort det rigtig godt som formand. Vi har ikke altid været helt enige. Men Klimarådets opgave er jo også at udfordre regeringen og de synspunkter og planer, regeringen kommer med."

"Det har Peter Birch Sørensen gjort på fortrinlig vis. Men vi har ønsket, at der skal nye øjne til. Derfor har vi peget på en meget, meget kvalificeret afløser."

Klimarådet skifter formand

Klimarådet: Regeringen skubber klimabyrde foran sig 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier