Kammeradvokaten efter ny kritik: Vi vil holde vores sti ren

Statens foretrukne advokatfirma er under kritik for at bistå kapitalfonden Altor, selvom staten har en skattesag i gang mod netop Altor. Dokumenter viser ifølge Berlingske, at advokatfirmaet forud for sin aftale med kapitalfonden burde have vidst, at staten sandsynligvis ville komme efter kapitalfonden. Dette afviser Kammeradvokaten pure.
Tomas Ilsøe Andersen, managing partner hos Kammeradvokaten. | Foto: Ritzau Scanpix/Linda Kastrup.
Tomas Ilsøe Andersen, managing partner hos Kammeradvokaten. | Foto: Ritzau Scanpix/Linda Kastrup.

Nye oplysninger sår tvivl om Kammeradvokatens forklaring på, hvorfor man som statens faste advokat har valgt at bistå kapitalfonden Altor, skriver Berlingske.

Advokatfirmaet er kommet under kritik fra både skatteminister Karsten Lauritzen (V) og innovationsminister Sophie Løhde (V), der begge beklager, hvis ikke staten kan regne med firmaet, når det i stedet vælge at betjene statens modparter.

I den aktuelle sag drejer det sig om Kammeradvokaten rådgivning af kapitalfonden Altor, der blev indledt i december 2016, og dermed inden Skat i april 2017 rejser en skattesag mod Altor.

Men ifølge Berlingske burde Kammeradvokaten have vidst, at en sådan skattesag kunne opstå.

Avisen henviser til en advokatredegørelse fra december 2015, der henviser til en Deloitte-rapport fra 2013, hvori konsulentfirmaet nævner muligheden for, at den form for skattekonstruktion, Altor benytter, kan blive genstand for en skattesag. En sådan sag ville dog ifølge Deloitte kunne vindes, skriver avisen.

Tomas Ilsøe Andersen, managing partner hos Kammeradvokaten, gentager over for Berlingske, at man ikke kunne forudse, at der dukkede et skattekrav op, efter at firmaet var blevet hyret af Altor. Man var derfor nødt til at sige til at bistå staten:

"Når man tager en sag ind, må man stå ved sine valg, også når det uforudsete sker. Det betyder også, at når skattekravet opstår i april 2017, så må vi melde os inhabile på begge sider til at se på denne nye sag. Vi kan ikke med tilbagevirkende kraft aflevere prospektansvarssagen tilbage til Altor og tage skattesagen for Skat. Sådan fungerer de advokatetiske regler ikke. Så det har intet med økonomi at gøre – kun at vi vil holde vores sti ren," siger Tomas Ilsøe Andersen i et skriftligt svar.

Denne artikel er leveret af PolicyWatchs søstermedie AdvokatWatch.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også