Digital nulmoms kan blive fremrykket

Regeringen og Dansk Folkeparti vil arbejde for at fremrykke momsfritagelsen af digitale nyhedsmedier end halvt år tidligere end planlagt. Det fremgår af den nye finanslov.
Foto: Ritzau Scanpix/Philip Davali
Foto: Ritzau Scanpix/Philip Davali

Digitale nyhedsmedier kan formentlig se frem til at blive fritaget for moms tidligere end forventet.

I finansloven for næste år, som regeringen og Dansk Folkeparti har vedtaget fredag, skriver partierne, at de vil arbejde på at fremrykke nulmomsen for nyhedsmedier på nettet til juli 2019. Det er cirka et halvt år tidligere end planlagt.

"Regeringen og Dansk Folkeparti noterer sig, at det juridiske grundlag i EU for at sidestille elektroniske og trykte nyhedsmedier momsmæssigt snart forventes etableret. Regeringen vil på den baggrund forsøge at fremskynde nulmoms på internetbaserede nyhedsmedier , så den kan træde i kraft d. 1. juli 2019," fremgår det af aftaleteksten.

Tiltaget vækker glæde i brancheorganisationen Danske Medier.

"Vi har længe arbejdet for, at der ikke er skat på det frie ord. Derfor er aftalen ikke blot en håndsrækning til medierne og den digitale omstilling, men også den demokratiske oplysning," udtaler adm. direktør Morten Langager i en meddelelse.

Danske Medier oplyser, at man nu vil arbejde for, at nulmomsen kommer til at gælde for alle digitale medier, som er underlagt medieansvarsloven og producerer selvstændigt redaktionelt indhold.

Dagblade jubler over digital nulmoms – magasiner gør klar til lobbyindsats 

Efter EU's momsåbning: Forlag vil have lavere moms på bøger

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også