PolicyWatch

Iværksættere: S-plan rammer startup-virksomheder

En række prominente iværksættere kritiserer Socialdemokratiets forslag om at droppe den såkaldte aktiesparekonto og investorfradraget. Det går ud over små vækstvirksomheder, lyder det.

André Rogaczewski, adm. direktør, Netcompany. | Foto: PR/Netcompany

Socialdemokratiets plan for at mindske uligheden i samfundet, som partiet fremlagde i sidste uge, rammer danske vækstvirksomheder, mener en række prominente iværksættere.

Det skriver Berlingske.

S vil hente 1,1 mia. kr. ved blandt andet at droppe det såkaldte investorfradrag og aktiesparekontoen. Men det vil gå hårdt ud over startups, der har brug for kapital, siger iværksætterne André Rogaczewski, Peter Warnøe, Birgit Aaby og Martin Thorborg.

"Jeg har sympati for tankegangen. Men de ting, de foreslår, rammer de nystartede og de mindre virksomheder, som lever et meget usikkert liv, og som kun kan overleve, hvis de kan få adgang til kapital og kompetencer. Derfor er det den lille mand, som man rammer med det her – og dermed også grobunden for den næste vækst. Jeg forstår det ikke," siger André Rogaczewski, som også er formand for Fonden for Entreprenørskab.

I sidste uge var Dansk Erhverv ude med en lignende kritik.

"SMV'erne har ikke i et lige så stort omfang som store virksomheder adgang til internationale kapitalmarkeder. De er i stedet helt afhængige af at danske investorer træder til, og stiller risikovillig kapital til rådighed, så SMV'erne kan realisere deres vækstplaner. En forøgelse af aktieindkomstskatten reducerer de risikovillige investorers tilskyndelse til at investere i SMV'erne. Derfor bør aktieindkomstskatten være på et fornuftigt niveau," udtalte Jacob Ravn, skattepolitisk chef i Dansk Erhverv, i en pressemeddelelse.

S vil fjerne skatteloftet for kapitalindkomst på 42 pct. Det skal sikre en ensartet skat på løn- og kapitalindkomst. Skatten på aktieindkomst over 50.000 kr. skal også hæves fra nuværende 42 til 45 pct. Desuden skal den aktiesparekonto, der fra nytår træder i kraft, begrænses med et loft på 50.000 kr. Og S vil tilbagerulle planen om at øge investorfradraget fra 400.000 kr. til 800.000 kr.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier