PolicyWatch

Løkke glæder sig over ny handelsaftale med Japan: Vil skabe job i Danmark

Den danske statsminister roser en ny handelsaftale mellem EU og Japan. Lars Løkke mener, at aftalen vil skabe vækst og job i Danmark.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) glæder sig over den frihandelsaftale, der er indgået mellem EU og Japan. | Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Det vil gavne både væksten og jobskabelsen i Danmark, at EU og Japan endegyldigt er blevet enig om en handelsaftale.

Det skriver statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på Twitter.

"Fantastisk at se, at EU-Japan handelsaftalen er vedtaget i dag i EU-parlamentet. Aftalen vil frigøre et stort handelspotentiale - også til gavn for job og vækst i Danmark. Europa er blevet den nye globale leder på frihandel," skriver statsministeren.

Onsdag eftermiddag stemte EU-parlamentet for den handelsaftale, der er indgået mellem EU og Japan.

Aftalen betyder ifølge Dansk Erhverv, at 90 pct. af tolden mellem EU og Japan vil blive fjernet. Ifølge Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv vil det komme danske virksomheder til gavn.

"Der er et kæmpepotentiale for danske virksomheder på det japanske marked. Det er en rigtig god aftale, som Kommissionen har forhandlet igennem, og jeg ved, at masser af danske virksomheder står på spring for at udnytte alle fordelene ved aftalen," udtaler Brian Mikkelsen i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Dette er den suverænt største frihandelsaftale, som EU nogensinde har indgået og åbner et marked for eksempelvis Life science, design og serviceområdet, hvor vi har utroligt meget at tilbyde de japanske forbrugere."

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier