PolicyWatch

Ny formand for Klimarådet: Vi er et uafhængigt ekspertorgan

Den nye formand for Klimarådet mener ikke, at han er den blå regerings klimarådgiver, men i stedet en uafhængig rådgiver for den til enhver tid siddende regering.

Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Den nye formand for klimarådet, Peter Møllgaard, fortæller, at han er enig med regeringen i, at han har en anden profil end den tidligere formand. Han fortæller til mediet, at han er industriøkonom og er mere mikro i sin arbejdsgang, hvor Peter Birch Sørensen er mere makro.

Det skriver Altinget.

Han fortællere videre, at hans profil og sammensætningen af klimarådet vil have indflydelse på arbejdet, men understreger, at rådet består af seks andre medlemmer, og at han er en holdspiller. Til spørgsmålet om, hvorvidt han er den blå regerings klimarådgiver svarer han:

“Jeg ser Klimarådet som et uafhængigt rådgivende ekspertorgan. Vi er jo en samling forskere og eksperter, som er vant til at bidrage med viden, uanset hvor opportun den måtte være. Jeg ser rådet og mig selv som uafhængige rådgivere af den til enhver tid siddende regering, af Folketinget og af det danske samfund helt generelt.”

Han fortæller videre, at rådet vil bygge ovenpå de analyser, som Klimarådet er kommet med i de seneste fire år. Samtidig tilføjer Peter Møllgaard, at han mener, at vi alle skylder Peter Birch Sørensen en tak for en fantastisk gode indsats.

Denne artikel er leveret af PolicyWatchs søstermedie EnergiWatch.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier