Udvikling af fremtidens fødevarer får trecifret millionstøtte

Udviklingsprogrammet GUDP får over 100 mio. kr. i støtte fra Miljø- og Fødevareministeriet.
Foto: Jacob Ehrbahn/Ritzau
Foto: Jacob Ehrbahn/Ritzau

Innovationspuljen med det mundrette navn Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP red.) får 130 mio. kr. i støtte fra Miljø- og Fødevareministeriet.

Pengene skal bruges på forskellige projekter, der alle undersøger nye måder at producere fødevarer med et overordnet fokus på bæredygtige løsninger.

Det oplyser Miljø og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

"Det er spændende med alle de nye og innovative projekter under GUDP, der kan være med til at sikre, at vi får flere fødevareprodukter, som er bæredygtige alternativer til nuværende produkter," udtaler miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) i meddelelsen.

Blandt projekterne findes et projekt, hvor en række mikrobryggerier er gået sammen med Dagrofa om at udvikle nye alkoholfri øl.

Der findes desuden et projekt, der undersøger, hvordan grøn bioraffinering kan gøre den økologiske ægproduktion hos Dueholm mere bæredygtig.

Denne artikel er leveret af PolicyWatchs søstermedie FødevareWatch.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også