Kommuner kritiserer nye p-regler for lastbiler

Det er blevet ulovligt at parkere mere end 25 timer på rastepladserne langs motorvejene, og det har sendt udenlandske lastbiler ind i villakvarterer til gene for borgerne, mener borgmestre.

Hvis en udenlandsk lastbilchauffør skal holde et hvil på mere end 25 timer, skal lastbilen parkeres et andet sted end på en af de statslige rastepladser langs motorvejen. Løsningen bliver ofte en stille villavej.

Det skriver Børsen.

Siden 1. juli 2018 har det været forbudt for lastbiler at parkere mere end 25 timer på rastepladserne, og flere kommuner oplever, at udenlandske chauffører vælger at holde længere hvil i villakvarterer til gene for de mennesker, der bor der.

"Lastbiler parkerer ned ad vores industriveje og i villakvarterer. Det er absolut ikke meningen, og det er vores områder ikke bygget til," siger Jørn Pedersen (V), borgmester i Kolding Kommune, til Børsen.

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) afviser, at det er statens opgave at løse problemet. Ifølge ham er ”det hverken statens eller kommunernes opgave at stille gratis faciliteter til rådighed for at løse lastbilerhvervets behov for længerevarende ophold. Det er en opgave, som branchen i fællesskab selv må løfte," skriver han til Børsen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også