PolicyWatch

54 regionsmedlemmer fra Venstre opfordrer Løkke til at bevare regionerne

Alle 54 regionsrådsmedlemmer fra Venstre opfordrer i et brev til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), at han skal bevare de fem regioner.

Kritikken af Lars Løkke Rasmussens (V) mulige planer om at lukke de fem regioner strammer til fra Venstres bagland. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Når regeringen og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) om kort tid forventes at fremlægge en ny reform af sundhedsvæsenet, så vil alle interesserede holde øje med, om landets fem regioner skal bevares eller nedlægges.

Men allerede inden regeringens udspil er lagt frem, har Venstres fem gruppeformænd i regionerne, som tilsammen repræsenterer 54 regionsrådsmedlemmer, skrevet under på et brev, der lørdag blev sendt til Lars Løkke Rasmussen. Her opfordrer de statsministeren til at bevare regionerne.

Det skriver Avisen Danmark.

"På vegne af Venstres regionsrådsmedlemmer vil vi kraftigt appellere til, at det direkte folkevalgte element i regionerne bevares," skriver de fem gruppeformænd.

Avisen har de seneste uger beskrevet, hvordan der flere steder i Venstre er utilfredshed med, at regionerne risikerer at lukke som følge af regeringens reform af sundhedsvæsenet.

Sundhedsreformen er flere gange blevet udskudt, og nu forventes det, at reformen bliver fremlagt i løbet af denne måned. Både Liberal Alliance, De Konservative og Dansk Folkeparti ønsker, at regionerne skal lukkes ned.

Venstre har endnu ikke offentligt taget stilling til, hvorvidt regionerne skal bevares eller ej.

Mere fra PolicyWatch

Beredskabsniveau hævet til næsthøjeste niveau efter gaslæk

Efter to lækager på gasledningen Nord Stream 1 og en lækage på Nord Stream 2 i Østersøen har Energistyrelsen hævet beredskabsniveauet til næsthøjeste niveau. Det betyder, at sektorens selskaber skal være opmærksomme på sikkerheden omkring deres anlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier