PolicyWatch

54 regionsmedlemmer fra Venstre opfordrer Løkke til at bevare regionerne

Alle 54 regionsrådsmedlemmer fra Venstre opfordrer i et brev til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), at han skal bevare de fem regioner.

Kritikken af Lars Løkke Rasmussens (V) mulige planer om at lukke de fem regioner strammer til fra Venstres bagland. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Når regeringen og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) om kort tid forventes at fremlægge en ny reform af sundhedsvæsenet, så vil alle interesserede holde øje med, om landets fem regioner skal bevares eller nedlægges.

Men allerede inden regeringens udspil er lagt frem, har Venstres fem gruppeformænd i regionerne, som tilsammen repræsenterer 54 regionsrådsmedlemmer, skrevet under på et brev, der lørdag blev sendt til Lars Løkke Rasmussen. Her opfordrer de statsministeren til at bevare regionerne.

Det skriver Avisen Danmark.

"På vegne af Venstres regionsrådsmedlemmer vil vi kraftigt appellere til, at det direkte folkevalgte element i regionerne bevares," skriver de fem gruppeformænd.

Avisen har de seneste uger beskrevet, hvordan der flere steder i Venstre er utilfredshed med, at regionerne risikerer at lukke som følge af regeringens reform af sundhedsvæsenet.

Sundhedsreformen er flere gange blevet udskudt, og nu forventes det, at reformen bliver fremlagt i løbet af denne måned. Både Liberal Alliance, De Konservative og Dansk Folkeparti ønsker, at regionerne skal lukkes ned.

Venstre har endnu ikke offentligt taget stilling til, hvorvidt regionerne skal bevares eller ej.

Mere fra PolicyWatch

K-ordfører: Regeringen har spildt tiden med nu skrottet lovforslag

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er blevet bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, at lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier