DF-ordfører fortsætter på sin post trods ministerkritik

Ib Poulsen er skarp i sin kritik af Eva Kjer Hansen, men efter en snak med DF-top fortsætter han som ordfører.
Foto: JONAS OLUFSON/Ritzau
Foto: JONAS OLUFSON/Ritzau
/ritzau/

Ib Poulsen fortsætter som Dansk Folkepartis fiskeriordfører. Det oplyser partiet til Ritzau.

Det har der ellers været tvivl om på det seneste, hvor han har udtrykt heftig kritik af fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V), som Ib Poulsen beskylder for at modarbejde flertallets interesser.

Men tirsdag har Ib Poulsen talt med gruppeformand Peter Skaarup (DF), og der er enighed om, at Ib Poulsen fortsætter som fiskeriordfører.

"Det er ingen hemmelighed, at det er lidt anstrengende at arbejde sammen med Eva Kjer," sagde Ib Poulsen inden tirsdagens møde med DF's top, hvor sagen skulle vendes.

Inden mødet var Ib Poulsen i tvivl om sin fremtid som fiskeriordfører.

"Det kan jeg ikke sige noget om nu. Nu skal jeg have en snak med min ledelse, og så må vi se, hvad vi når frem til. Jeg plejer at sige, at man skal ikke true med at gå, man skal true med at blive," sagde Ib Poulsen.

Han luftede for nylig i Ekstra Bladet sin kritik af Eva Kjer Hansen og lod i samme øjemed forstå, at han overvejede, om han kunne fortsætte som fiskeriordfører.

Anledningen er den begrænsning på antallet af østers- og muslingelicenser, som alle Folketingets partier er blevet enige om.

Ib Poulsen arbejder for at begrænse storfiskeres muligheder for at sætte sig på fiskeriet på bekostning af mindre fartøjer og mindre havne.

Han mener, at ministeren har trukket lovgivningsarbejdet i langdrag.

Ib Poulsen mistænker Eva Kjer Hansen for bevidst at have forhalet processen, fordi der gik mere end fem måneder, fra aftalen om kvotebegrænsning blev indført, til der forelå en bekendtgørelse.

Fiskerne med mere end de tre tilladte licenser har nu frem til udgangen af 2026 til at skille sig af med overflødige licenser igen.

Det har samtidig provokeret Ib Poulsen, at Eva Kjer Hansen i efteråret har været på besøg hos en af kvotebegrænsningens største modstandere, Svend Søe Bonde, og har drukket champagne og spist østers i dennes østersbar i Glyngøre.

Hvad er det, der gør, at Eva Kjer Hansen i dine øjne ikke er til at samarbejde med?

"Hun lytter ikke til, hvad flertallet vil. Hun lytter ikke til, hvad hendes støttepartis ordfører vil. Så hun står rigtig skidt som minister i forhold til at få et samarbejde," sagde Ib Poulsen tidligere tirsdag.

/ritzau/

DF-ordfører er uafklaret om fremtid efter ministerkritik

DF-ordfører truer med at gå efter østers-bekendtgørelse 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også