PolicyWatch

Politikere vil ændre ordningen for virksomhedspant

I lyset af Top-Toys konkurs er der et politisk flertal bag at ændre på ordningen for virksomhedspant og lange betalingsfrister, så banker ikke kan snuppe alle værdier i et fallitbo, lyder det.

Top-Toy ejer blandt andet lægetøjskæden BR-Legetøj. | Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix

Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Enhedslisten er enige om at lave om på lovgivningen, der i dag giver banker mulighed for at trække værdierne ud at et fallitbo, før blandt andre leverandører kan komme til. Det skriver Finans.

"Her har vi et tydeligt eksempel på (konkursen i Fætter BR og Top-Toy, red.), at det er de små, der kommer til at betale den højeste pris. Det skal undersøges. Det er ikke rimeligt, at bankerne snupper det hele," siger retsordfører Trine Bramsen (S) til Finans, og hun får opbakning fra DF og Enhedslisten.

De henviser til ordningen om virksomhedspant, som sidste år gav bankerne mulighed for at sikre sig virksomhedspant på 770 mio. kr. i Top-Toy.  Samtidig medfører lange betalingsfrister, at mange leverandører først får betaling fra butikskæderne måneder efter modtagelse af varer - hvilket gør dem særligt udsat i tilfælde, hvor kæden går konkurs, hvis bankerne sikrer sig værdierne først.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) oplyser, han er ved at foretage et eftersyn af loven om virksomhedspant, ligesom han lover at se nærmere på problemerne med de lange betalingsfrister, skriver Finans.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier