PolicyWatch

Finansminister afviser ny salgsproces for Radius

Finansminister Kristian Jensen (V) afviser SF, der gerne vil i gang med at beslutte, hvad der skal ske med Ørsteds frasalg af Radius.

Foto: Ørsted PR

SF vil i gang med at beslutte, hvad der skal ske med Ørsteds frasalg af Radius. De nye drøftelser bliver dog skudt ned af finansminister Kristian Jensen (V), der mener, at Radius må blive i Ørsted for nu.

Det skriver Berlingske Business.

Støtten til Ørsteds frasalg af det københavnske elnet, Radius, blev sidste uge trukket af blandt andre SF's finansordfører, Lisbeth Bech Poulsen, og Socialdemokratiets leder, Mette Frederiksen. Nu vil SF's finansordfører i gang med at fastslå retningen for frasalget og siger til Berlingske Business, at drøftelserne skal forbi forligskredsen, og at Kristian Jensen bør indkalde til et nyt møde.

Opfordringen bliver afvist af finansministeren, der mener, at det vil være imod EU-regler, hvis man efter at have aflyst en åben salgsproces "for eksempel solgte til et ikke-højestbydende selskab".

"Jeg ser det derfor ikke som en realistisk mulighed at igangsætte en ny proces på nuværende tidspunkt. Den logiske konsekvens af den aflyste salgsproces er, at Radius må blive i Ørsted for nu. Socialdemokratiet og SF må tage ansvaret for de problemer, som deres beslutning har skabt for Ørsted. Dem kan man desværre ikke få til at forsvinde med nye forhandlinger nu," siger Kristian Jensen til Berlingske Business.

Ørsted har ikke ønsket at kommentere sagen til Berlingske Business.

/ritzau/FINANS

Mere fra PolicyWatch

Total Energies producerer 10 procent mere i Danmark end ventet

Den franske oliekæmpe Total Energies har med en række tiltag siden foråret fået en større olie- og gasproduktion ud af den danske del af Nordsøen. Selskabet har en stribe nye brønde på vej over de næste år, men det har højeste prioritet at få det enorme Tyra-felt op at køre igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier