PolicyWatch

Jarlov sætter Tryg-topchef til at granske vilkår for virksomheder som Airbnb og Gomore

Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) lancerer nu et deleøkonomisk råd, der skal styrke dialogen mellem virksomheder, eksperter og arbejdsmarkedets parter om udviklingen af deleøkonomien i Danmark.

Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Hver femte dansker benytter sig i dag af deleøkonomi, og flere vil komme til i de kommende år. Derfor nedsætter erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) nu et deleøkonomisk råd, der skal styrke dialogen om deleøkonomi mellem repræsentanter for eksempelvis virksomhederne, eksperter, forbrugere og arbejdsmarkedets parter, skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddele.

Hensigten er ifølge ministeriet, at rådet skal give anbefalinger til regeringen om, hvordan rammerne for virksomheder, der ønsker at udvikle deres forretning inden for deleøkonomi, kan forbedres.

"Deleøkonomien med dens mange nye forretningsmodeller har åbnet for et stort potentiale for innovation og vækst. Men med deleøkonomien er vi også stødt på nye udfordringer i forhold til blandt andet arbejdsmarkedet, skattekontrollen og forbrugerbeskyttelsen. Derfor skal vi som samfund sikre os, at de nye muligheder kommer til at gå hånd i hånd med ordentlige forhold for både udbydere og brugere af deleøkonomiske ydelser," udtaler erhvervsminister Rasmus Jarlov i pressemeddelelsen.

Der kommer til at sidde 15 personer i det deleøkonomiske råd. Personerne kommer fra en række forskellige virksomheder, organisationer og en enkelt fra Københavns Universitet. For bordenden i rådet kommer Lars Bonde, koncerndirektør i Tryg, til at sidde, og han glæder sig til arbejdet.

"Der ligger et kæmpe potentiale i deleøkonomi, og danske virksomheder kan være i front med at gribe de nye muligheder. Vi skal have flere og større deleøkonomiske virksomheder. Og vi skal have flere danskere til at udnytte alle de nye muligheder, deleøkonomien giver os. Det kan skabe udvikling og vækst, som både kommer samfundet, erhvervslivet og den enkelte borger til gavn,” udtaler Lars Bonde.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier